__________________________________________________________________Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ_________________________________________________________________ ___________________________________________________________________The website of Hellenic Ethnic Religion in Crete.__________________________________________________________________

Translate

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Χτες και σύμφωνα με το επίσημο εορτολόγιο της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας τελέσαμε ιεροπραξία για τα Ανθεστήρια.

Τα Ανθεστήρια είναι η από κοινού εορτή των λουλουδιών και των τεθνεώτων.

Της κυκλικώς αναγεννώμενης ζωής.

 Ο Διόνυσος είναι το θεϊκό κομμάτι που καθαγιάζει το τιτανικό υπόλοιπο της ανθρώπινης φύσης. Είναι θνήσκων και ανασταινόμενος Θεός.

Αντιπροσωπεύει την πορεία από το ΕΝ προς το Πολλαπλό. 

Η Μάσκα σύμβολο τραγικό αλλά και μυστηριακό τονίζει την ύπαρξη ενός ιερού εσωτερικού εαυτού που καλείται να εγερθεί πάνω από το κτηνώδες. 

Είναι το ενστικτώδες που αιώνια θα απελευθερώνεται από τις κοινωνικές νόρμες.

Χρόνια πολλά!Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίες του δικτυακού τόπου yseekritis.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του ΥΣΕΕ Κρήτης. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το yseekritis.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου yseekritis.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το ΥΣΕΕ Κρήτης. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το yseekritis.gr.