__________________________________________________________________Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ_________________________________________________________________ ___________________________________________________________________The website of Hellenic Ethnic Religion in Crete.__________________________________________________________________

Translate

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Πραγματοποιήθηκε η Ιεροπραξία για τα Ηράκλεια από Ιερέα του ΥΣΕΕ Κρήτης.

Λόγω των συνθηκών που δημιουργήθηκαν από την απώλεια του Ιερέα μας Βεργάκη Κωνστανίνου (Κυνικού), δεν έγινε δημόσιο κάλεσμα για τα Ηράκλεια.

Από τον επόμενο μήνα, οι εορτασμοί της ΕΕΘ θα τελούνται, ξανά, κανονικά και δημόσια. 

Η Ιερολογία διαβάστηκε σε αγρόκτημα του Ιερέα Πλήθων στο νότιο νομό Ρεθύμνου, όπου και διατηρεί βωμό.  

Η ιεροπραξία ήταν προς τιμήν του θεού Ηρακλή και του κυρίαρχου θεού του μηνός Αρη και των αρετών της Ευψυχίας και Θαρραλεότητος.

Ο Έλληνας άνθρωπος μέσω της εθνικής συλλογικής επαφής του με το θείο κατακτά την ικανότητα να μιμείται τα των θεών. 

Στην περίπτωση του Ηρακλέους την δυνατότητα να επιλέγει τον ενάρετο αν και δύσκολο δρόμο και στη περίπτωση του Άρη την κατανόηση ότι η ωμή δύναμη είναι ένα ακόμα από τα βασικά συστατικά της θεϊκής ταξιθέτησης του Σύμπαντος.

Ευχόμαστε ο θεός Αρης να μας δίνει Θάρρος ώστε να κρατιόμαστε στους σωτήριους θεσμούς της ειρήνης, αποφεύγοντας τις μάχες και ο Θεός Ηρακλής την ικανότητα να επιλέγουμε πάντα τον ενάρετο αν και δύσκολο δρόμο. 

Χρόνια πολλά σε όλους. 
Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίες του δικτυακού τόπου yseekritis.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του ΥΣΕΕ Κρήτης. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το yseekritis.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου yseekritis.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το ΥΣΕΕ Κρήτης. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το yseekritis.gr.