Με αφορμή τον αυτό εορτασμό που πραγματοποιείτε από την Ελληνική Εθνική Θρησκεία, αυτό το μήνα, θα θέλαμε να ευχηθούμε η παρουσία της Ηρας να δίνει αφοσίωση στα ζευγάρια, εξαλείφοντας την οικογενειακή βία, που τόσο το έχει ανάγκη η σημερινή κοινωνία μας.
Το πρόβλημα στην χώρα παραμένει ένα, το
πολιτισμικό. Ο τρόπος σκέψης, ο τρόπος που κοιτά τα πράγματα η κοινωνία. Αν από τη γέννηση σου, διδάσκεσαι την υποβάθμιση της γυναίκας και μάλιστα με εντολή θεού, υποβάθμιση θα παράγεις.Α Τιμ. 2,12 γυναικὶ δὲ διδάσκειν οὐκ ἐπιτρέπω, οὐδὲ αὐθεντεῖν ἀνδρός, ἀλλ᾿ εἶναι ἐν ἡσυχίᾳ.
Α Τιμ. 2,12 Δεν επιτρέπω δε εις την γυναίκα να διδάσκη εις τας λατρευτικάς συγκεντρώσεις των πιστών, ούτε να κυριαρχή και να εξουσιάζή επί του ανδρός, αλλά να παραμένη ήσυχος χωρίς αντιρρήσεις και θορύβους.
Ο εδώ μονοθεϊσμός που δεν βρίσκει κάτι να πει, διότι τα κείμενα του είναι γεμάτο με γυναικεία υποβάθμιση, όχι 50 ή 100 αλλά πολλά, αναγκαστικά επαναλαμβάνει το μόνο που έχει, ότι <<η γυναίκα εξυψώθηκε διότι μέσω αυτής γεννήθηκε ο θεάνθρωπος τους>>. Σαν τι άλλο δηλαδή θα μπορούσε να συμβεί;
Βέβαια, αν και γέννησε τον θεάνθρωπο τους, μόλις το 585 στη Χριστιανική σύνοδο της Macon εξετάστηκε για το αν τελικά οι γυναίκες έχουν ψυχή.
Ξεχνάμε γρήγορα.
Είναι σίγουρο ότι οι άνθρωποι που έζησαν τις δεκαετίες του 50-60-70 θα είχαν ακούσει συζητήσεις του τύπου <<Καλός άνθρωπος, ποτέ δεν έδερνε την γυναίκα του και της μιλούσε όμορφα, δεν λογαριάζουμε βέβαια αυτό το ένα χαστούκι που μπορεί να έπεφτε καμιά φορά, αυτό χρειάζεται.>> Μπορούμε να το δούμε βέβαια και στις ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου που το χαστουκάκι το ήθελαν οι γυναίκες. Όχι μόνο το έτρωγαν αλλά υποτίθεται ότι το αναζητούσαν κιόλας.
Αλλά ας αφήσουμε τον μονοθεισμό και τις ευθύνες του.
ΗΡΑΙΑ.
Προ-ομηρική εορτή προς τιμήν της θεάς Ήρας. Καταργήθηκε τον 3 αιώνα μ.α.χ.χ ως τμήμα του Ελληνικού εθνισμού που ήταν, από τον βίαιο επεκτατικό χριστιανισμό.
Στους Γάμους των Ελλήνων υπήρχε έθιμο, όπως και στον εορτασμό για τα ΗΡΑΙΑ, όπου οι άνδρες ντύνονταν με ρούχα γυναικών ώστε μεταφορικά να δείξουν την ισοτιμία τους στους θεσμούς του γάμου.
Σε αρκετά μέρη της χώρας μας, είχαν επιβιώσει τέτοια έθιμα, πάντα βέβαια με την διακριτική άρνηση και αντίθεση της εκκλησίας. Διακριτική διότι ότι οικειοποιείται από αυτήν δεν την νοιάζει που είναι μη χριστιανικό, όπως τα μασκαρέματα στις Απόκριες, τον κλήδονα και άλλα.
Στην θρησκεία μας, ακόμα και οι 12 Ολύμπιοι θεοί των Ελλήνων ήσαν 6 Άνδρες και 6 Γυναίκες.
Στην Ελληνική Κοινωνία υπήρχαν διαφορετικοί ρόλοι και όχι διακρίσεις μεταξύ γυναικών και ανδρών και σίγουρα όλο αυτό ήταν ένα κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο σίγουρα θα εξελίσσονταν, και όχι κάποια θεϊκή εντολή.
Αναρωτάτε ρητορικά ο Σωκράτης.
<<Η Αρετή, λοιπόν, θα διαφέρει καθόλου, ως προς το ότι είναι αρετή, αν βρίσκεται στο παιδί ή στον γέροντα, τη γυναίκα ή τον άνδρα;>>
Στα ΗΡΑΙΑ επίσης γίνονταν γυναικείοι αγώνες εφάμιλλοι των Ολυμπιακών αγώνων. Που όπως και όλοι οι αθλητικοί αγώνες ήσαν και γίνονταν μόνο για θρησκευτικούς λόγους. Οι αθλητικοί αγώνες είναι μια θρησκευτική πράξη προς τιμήν των Εθνικών θεών μας και μόνο.
Ευχόμαστε λοιπόν, λόγω του εορτασμού αυτού του μήνα για τα ΗΡΑΙΑ, ο αλληλοσεβασμός που έρχεται από την θεά Ήρα να αποδιώχνει κάθε έμφυλη βία χαρίζοντας οικογενειακή αρμονία σε όλους.