__________________________________________________________________Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ_________________________________________________________________ ___________________________________________________________________The website of Hellenic Ethnic Religion in Crete.__________________________________________________________________

Translate

Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Διοσκουρείων από το ΥΣΕΕ Κρήτης.


Για τους Έλληνες η ψυχή είναι αθάνατη, συμπαντική και δεν υπάρχει περί αυτής καμιά απολύτως εκκρεμότητα για το εάν θα <<σωθεί>>. Εδώ υπάρχει πραγματική αθανασία. Υπήρχε πριν και θα υπάρχει και μετά δίνοντας για πάντα νόημα στον αθάνατο αέναο κύκλο της ζωής. 
Ο σημερινός εορτασμός έχει άμεση σχέση με αυτό. Οι Διόσκουροι είναι θεοί της κυκλικής ροής της θείας ουσίας μέσα σε αθάνατες και θνητές μορφές. Μας φανερώνεται αυτή η ιδιότητα και μυθολογία καθώς ο Πολυδεύκης όταν ζήτησε από τον Δία να αναστήσει τον θνητό αδερφό του, Κάστωρ, ο Ζεύς τον ανέστησε με τον όρο να ανεβαίνουν εκ περιτροπής στον Όλυμπο. Όταν ο ένας θα είναι στο αθάνατο ο άλλος θα βρίσκεται στο θνητό.


Μαζί με φίλους Ελληνες Εθνικούς που διαμένουν στην Νορβηγία και μας επισκέφτηκαν στην Κρήτη.
Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίες του δικτυακού τόπου yseekritis.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του ΥΣΕΕ Κρήτης. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το yseekritis.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου yseekritis.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το ΥΣΕΕ Κρήτης. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το yseekritis.gr.