__________________________________________________________________Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ_________________________________________________________________ ___________________________________________________________________The website of Hellenic Ethnic Religion in Crete.__________________________________________________________________

Translate

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Ονοματοθεσίες. Ποια ονόματα δεν δίδουμε σύμφωνα με την παράδοση μας.


Σύμφωνα με την εθνική μας παράδοση τα επίθετα των Θεοτήτων και τα λατρευτικά τους προσωνύμια π.χ. Πάνας, Φοίβος, Ύπατος, Παλλάς κ.λπ. δεν αποδίδονται σε θνητούς ούτε φυσικά σε ζώα.
Οι Ελληνες δείχνουν τον σεβασμό και την ανταπόδοση τους προς το θείο με την επιλογή παράγωγων των ονομάτων αυτών.

π.χ Απολλώνιος, Απολλόδωρος, Διόδωρος, Ζηνόδοτος,  Αρτεμισία, Αρτέμιος, Αρτεμίδωρος, Αθηναϊς, Ποσειδώνιος, Δημήτριος, Ηφαιστίων, Αθήναιος, Ηρόδοτος και άλλα!

Τα επίθετα των θεών είναι βγαλμένα από την κοσμοαντίληψη μας και περιγράφουν, ξεχωριστά το καθένα, συγκεκριμένη θεότητα. 

Όταν λέμε Αθηνά εννοούμε, αντιλαμβανόμαστε μόνο την Αθηνά και όχι κάποια γειτόνισσα μας.

Στην θεολογία του έθνους μας κάθε θεότητα εφορεύει συγκεκριμένη συμπαντική λειτουργία και υπάρχουν αποκλειστικά για αυτήν εθνικά επίθετα που την περιγράφουν.  

Η θρησκεία μας βέβαια που πάντα ζει στο τώρα, χωρίς να αποσυνδέεται από το πριν, κατανοεί αυτό που συμβαίνει. 

Σήμερα πολλοί έχουν, αθέλητα, ονόματα θεών. Αθηνά, Αφροδίτη και άλλα που έχουν δοθεί από ανύπαρκτους αγίους της επικρατούσας θρησκείας. 

Αυτό όμως είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα που φυσικά δεν ευθύνονται αυτοί που φέρουν τα ονόματα. Το θέμα μας εδώ είναι τα ονόματα που δίνονται τώρα.

Επίσης η θρησκείας μας γνωρίζει ότι ένας μεγάλος αριθμός από τα «εν ύπνω» μέλη του έθνους μας, επιστρέφοντας στην εθνική του θρησκεία, και από αντίδραση στο προηγούμενο μονοθεϊστικό που τον χειραγωγούσε, επιθυμεί να πάρει ένα όνομα θεού και άθελα του υποπίπτει σε ύβρι. 

Για να αποφευχθεί λοιπόν η οποιαδήποτε ύβρις προς το έθνος μας και τους θεούς, ΔΕΝ ονοματίζουμε κανέναν και τίποτα με ονόματα Ολυμπίων και άλλων θεών του <<μεγέθους>> αυτών.

Ο φορέας της Θρησκεία μας, ξεκάθαρα, δεν θα τελέσει ονοματοδοσία για τέτοιο όνομα.

Εκεί τώρα που υπάρχει κάποια ελαστικότητα είναι στα ονόματα Νυμφών και άλλων <<μικρότερων>> αλλά και εκεί πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να τα αποφεύγουμε.

Οι προγονοί μας δεν έδειχναν προτίμηση σε ονόματα από Νύμφες ή από οποιαδήποτε άλλη <<βαθμίδα>> θεοτήτων  αλλά εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τις δυνατότητες της γλώσσας μας και δημιουργούσαν ονόματα. 

Έτσι και αλλιώς όμως δεν υπάρχει στην θρησκεία μας η οποιαδήποτε μορφή αφορισμού.

Κάθε Έλληνας εθνικός είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και το κατά πόσο αυτές βοηθάνε ή όχι τον αγώνα κατανόησης της επανελλήνισης.  

Κάθε πράξη των Ελλήνων αντηχεί στην αιωνιότητα του έθνους μας ανάλογα την απόσταση που έχει από την ενάρετη ζωή που ορίζει το έθνος μας. 

Τα <<μεγέθους>>, <<μικρότερων>>, <<βαθμίδα>> χρησιμοποιήθηκαν μόνο δια την κατανόηση του κειμένου. Όσες οι συμπαντικές λειτουργίες του σύμπαντος τόσες και οι θεότητες. Οι οποίες αν και δεν είναι ίσες μεταξύ τους είναι ισότιμες ως προς το ότι κανείς άλλος δεν μπορεί να τους μεταβάλλει. Δεν μπορούν να μειωθούν ή να προστεθούν άλλες, άρα η οποιαδήποτε θεότητα, <<μικρή ή μεγάλη>> αποτελεί και αδιάρρηκτο κρίκο λειτουργίας του σύμπαντος.  

Σήμερα όμως και λαμβάνοντας υπόψη την περίπλοκη και ξένη πολιτισμική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και άρα την ιδιαιτερότητα του κοινωνικού χώρου που προσπαθεί επίσημα να υπάρξει το έθνος μας, μέσω της θρησκείας μας, θα ήταν πραγματικά δαιδαλώδες να ορίσουμε ακριβώς το τι όνομα αναφέρεται σε θεότητα και τι σε κάτι άλλο.

Θα ήταν λοιπόν συνετό να σχηματίζουμε ονόματα με την πλούσια Ελληνική γλώσσα μας ή να προτιμάμε ονόματα ηρώων ή άλλων από την μυθολογία μας, ιστορία μας, που δεν αναφέρονται σε θεότητες, γενικότερα. 

Προτάσεις ονομάτων: ΕΔΩ
Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίες του δικτυακού τόπου yseekritis.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του ΥΣΕΕ Κρήτης. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το yseekritis.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου yseekritis.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το ΥΣΕΕ Κρήτης. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το yseekritis.gr.