__________________________________________________________________Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ_________________________________________________________________ ___________________________________________________________________The website of Hellenic Ethnic Religion in Crete.__________________________________________________________________

Translate

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΛΙΘΟΥΑΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Ανακοίνωση 397/ 08.06."2021"

Με μια ιστορική απόφαση το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Ε.Δ.Α.Δ.) δικαίωσε την Λιθουανική Εθνική θρησκεία στην προσφυγή της κατά του Λιθουανικού κράτους, όταν το τελευταίο αρνήθηκε να εφαρμόσει τον νόμο και να αναγνωρίσει την Romuva ως θρησκεία, αν και πληρούσε όλα τα κριτήρια που έθετε ο νόμος.

Οι Έλληνες Εθνικοί και το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ) ως ο νόμιμος φορέας της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, χαιρετίζουν την ιστορική αυτή απόφαση που δικαιώνει την Romuva, αλλά και όλες τις Εθνικές Θρησκείες και παραδόσεις, που διεκδικούν το δικαίωμα τους να υπάρχουν και να ιερουργούν στον δημόσιο χώρο, υπό την προστασία των νόμων και με απόλυτη ισονομία, όπως ακριβώς ισχύει για όλες τις

υπόλοιπες αναγνωρισμένες θρησκείες.

Η μεγάλη αυτή νίκη της Romuva σηματοδοτεί μια εποχή αναγέννησης για τις προαιώνιες και αυτόχθονες ευρωπαϊκές θρησκείες και παραδόσεις, οι οποίες διεκδικούν εκ νέου τον φυσικό τους χώρο, σε πείσμα της ανείπωτης βίας που ασκήθηκε πάνω τους από τους χριστιανούς ώστε να εκχριστιανισθούν ή να εξαφανιστούν.

Το Λιθουανικό κράτος συνηγόρησε υπέρ των απαράδεκτων ισχυρισμών που προέβαλλε η καθολική εκκλησία ότι τάχα η Λιθουανική Εθνική θρησκεία δεν είναι... θρησκεία αλλά «απομεινάρια αγροτικών προλήψεων και η τυχόν αναγνώριση της ως θρησκεία θα διασπούσε την κοινωνική συνοχή της λιθουανικής κοινωνίας»! Σύμφωνα ωστόσο με την ομόφωνη απόφαση του Ε.Δ.Α.Δ. το Λιθουανικό κράτος «παραβίασε την θρησκευτική ελευθερία, προέβη σε διακριτική μεταχείριση με βάση το θρήσκευμα και στάθηκε ανίκανο να προστατέψει την θρησκευτική κοινότητα της Romuva από θεσμικές εκτροπές οι οποίες της αρνούνταν το δικαίωμα του θρησκευτικού αυτοπροσδιορισμού».

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει προσφύγει και η Ελληνική Εθνική Θρησκεία (Ε.Ε.Θ.) μετά την άρνηση των ημεδαπών δικαστηρίων να της αποδώσουν χαρακτήρα Θρησκευτικού Νομικού Προσώπου σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζει ο νόμος 4301/2014 και η Ε.Ε.Θ. υπερκαλύπτει. Με αφορμή την δικαίωση της Λιθουανικής Εθνικής Θρησκείας καλούμε την Ελληνική πολιτεία να τιμήσει τον πολιτειακό της προσδιορισμό σαν «Κοινοβουλευτική Δημοκρατία» και να αποδώσει στην Ε.Ε.Θ. το καθεστώς Θρησκευτικού Νομικού Προσώπου που δικαιούται, πριν από την κρίση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία είναι πολύ πιθανό να φορτώσει ακόμα μια καταδίκη την χώρα μας, για λόγους περιορισμού της θρησκευτικής ελευθερίας και συνέχισης πρακτικών που ενισχύουν τις θρησκευτικές διακρίσεις μεταξύ Ελλήνων πολιτών.

Καλούμε την Ελληνική πολιτεία να υπερπηδήσει τα εξαρτημένα θεοκρατικά αντανακλαστικά που επέδειξαν κάποιοι ολίγοι δικαστικοί λειτουργοί. Οι ολίγοι αυτοί δικαστές εξέθεσαν την χώρα μας, καθώς αυτή εμφανίζεται ως η τελευταία θεοκρατία της Ευρώπης που αρνείται να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια ψηφίζει, όταν αυτοί οι νόμοι δύναται να εφαρμοστούν από μη χριστιανούς πολίτες. Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική πολιτεία θα υπερκεράσει τις όποιες δυσκολίες και θα βρει μια εξωδικαστική λύση για την αναγνώριση της Ε.Ε.Θ., όπως έπραξε στο παρελθόν και με άλλες θρησκευτικές κοινότητες.

Η Δημοκρατία πρέπει να επιστρέψει στην χώρα που την γέννησε, με αναγνωρισμένη την Εθνική Θρησκεία, την Θρησκεία που την συνέλαβε και την εξέλιξε.

Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίες του δικτυακού τόπου yseekritis.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του ΥΣΕΕ Κρήτης. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το yseekritis.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου yseekritis.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το ΥΣΕΕ Κρήτης. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το yseekritis.gr.