__________________________________________________________________Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ_________________________________________________________________ ___________________________________________________________________The website of Hellenic Ethnic Religion in Crete.__________________________________________________________________

Translate

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Ονόματα για ονοματοδοσίες:

 

Σύμφωνα με την εθνική μας παράδοση τα επίθετα των Θεοτήτων και τα λατρευτικά τους προσωνύμια π.χ. Πάνας, Φοίβος, Ύπατος, Παλλάς κ.λπ. δεν αποδίδονται σε θνητούς ούτε φυσικά σε ζώα.
Οι Ελληνες δείχνουν τον σεβασμό και την ανταπόδοση τους προς το θείο με την επιλογή παράγωγων των ονομάτων αυτών.
π.χ Απολλώνιος, Απολλόδωρος, Διόδωρος, Ζηνόδοτος,  Αρτεμισία, Αρτέμιος, Αρτεμίδωρος, Αθηναϊς, Ποσειδώνιος, Δημήτριος, Ηφαιστίων, Αθήναιος, Ηρόδοτος και άλλα!

Τα επίθετα των θεών είναι βγαλμένα από την κοσμοαντίληψη μας και περιγράφουν, ξεχωριστά το καθένα, συγκεκριμένη θεότητα. 

Όταν λέμε Αθηνά εννοούμε, αντιλαμβανόμαστε μόνο την Αθηνά και όχι κάποια γειτόνισσα μας.
Σήμερα πολλοί έχουν, αθέλητα, ονόματα θεών. Αθηνά, Αφροδίτη και άλλα που έχουν δοθεί από ανύπαρκτους αγίους της επικρατούσας θρησκείας. 

Αυτό όμως είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα που φυσικά δεν ευθύνονται αυτοί που φέρουν τα ονόματα. Το θέμα μας εδώ είναι τα ονόματα που δίνονται τώρα.

Ονόματα θα προστίθενται διαρκώς. Αν για κάποιο όνομα δεν βρίσκεται πληροφορίες βιβλιογραφικά ή μέσω διαδικτύου μπορείτε να μας ρωτήσετε στο yseekritis@gmail.com  

Άβας

Αγαμέμνων

Αγαμήδη

Αγαμήδης

Αγέλαος

ο/η Άγλαυρος

ο/η Άγραυλος

Αερόπη

Αγήνωρ

Αίγισθος

Αιτωλός

Ακρίσιος

Ακταίος

Αλθαία

Αλκίππη

Αντήνορας

Αρσινόη

Ατρέας

Αυγείας

Βρισηίδα

Δανάη

Διομήδης

Ειδομένη

Ελένη

Έκτορας

Εργίνος

Έρση

Ερυσίχθονας

Ευδόκιμος

Ευίππη

Ευρυδίκη

Ευρυδάμανατας

Ηλέκτρα

Θεανώ

Θυέστης

Ίασος

Ιφιάνασσα

Ιφιγένεια

Κάλχας

Κέκροπας - Κέκρωψ

Κλυταιμήστρα

Κροίσος

Λαοδίκη

Λυγκέας 

Μελέαγρος

Μενέλαος

Μούλιος

Ομηρος

Ομφάλη

Οινέας

Ορέστης

η Πάνδροσος

Πάρης

Παυσανίας

Πελασγός

Περικτιόνη

Πλευρώνας

Προίτος

Πρόνοος

Στύμφαλος

Τήμενος

Τρυφώνιος

Τυνδάρεως

Υπερμνήστρα

Φάλανθος

Φράδμονας

ΧρυσόθεμηΤα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίες του δικτυακού τόπου yseekritis.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του ΥΣΕΕ Κρήτης. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το yseekritis.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου yseekritis.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το ΥΣΕΕ Κρήτης. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το yseekritis.gr.