__________________________________________________________________Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ_________________________________________________________________ ___________________________________________________________________The website of Hellenic Ethnic Religion in Crete.__________________________________________________________________

Translate

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Πληροφόρηση του ΥΣΕΕ ΚΡΗΤΗΣ για τον σημερινό εορτασμό της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας.Σήμερα αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία στη χώρα μας, ως ΥΣΕΕ ΚΡΗΤΗΣ θα τελούσαμε ανοικτή ιεροπραξία, για τα Ασκληπιεία, την Εαρινή Ισημερία, την κυρίαρχο θεά του μηνός Αθηνά και τις αντιστοιχούσες αρετές της ΑΝΔΡΕΙΑΣ και της ΑΓΧΙΝΟΙΑΣ.

Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία όμως ως φυσική θρησκεία που είναι και ως θρησκεία του έθνους των Ελλήνων ενεργεί πάντα ανθρώπινα και ορθολογικά.

Οι θεοί δεν έχουν την ανάγκη των ιεροπραξιών μας, εμείς μόνο κερδίζουμε από την προσπάθεια επικοινωνίας μαζί τους. Εμείς μόνο κερδίζουμε από την προσπάθεια κατανόησης του τι είμαστε, ότι είμαστε επιμερισμένο Σύμπαν.

Οι θεοί μας δεν είναι έξω από αυτό το σύμπαν ούτε έξω από τους νόμους του.
Δεν επεμβαίνουν και ούτε εμείς ζητιανεύουμε για κάποιο θαύμα τους μέσω μαγικών υγρών και άρτων. Ένα συνεχές θαύμα είναι αυτό το Σύμπαν που ζούμε όλοι μας. Η εκδήλωση των θεών είναι παντού.
Η ίδια η Ιατρική είναι εκδήλωση των θεών όπως και οτιδήποτε άλλο. Επειδή βλέπει έτσι τα πράγματα, ο Έλληνας εθνικός, αυτό το έθνος έδωσε απίστευτες αξίες και επιστήμες σε αυτόν εδώ τον πλανήτη. Για εμάς η επίκληση προς τους θεούς είναι μια κουβέντα μεταξύ φίλων που ο καθένας γνωρίζει τη θέση του και ο φόβος δεν έχει καμιά θέση σε αυτή την κουβέντα.

Τους επικαλούμαστε, συγκεκριμένα τον Ασκληπιό αυτό τον μήνα, για να ωφεληθούμε από την πιο ιδιαίτερη επαφή μαζί τους μέσω της Ιεροπραξίας. Η επαφή αυτή μας δίνει την δύναμη να αντιμετωπίσουμε αλλά πιο πολύ να κατανοήσουμε αυτό που συμβαίνει γύρω μας ώστε να μην καταντήσουμε θύματα του φόβου μας.
Να καταφέρουμε δηλαδή να φερθούμε ως Έλληνες.

Το να παρακαλέσουμε να αλλάξει το ΡΟΥ του Σύμπαντος για εμάς προσωπικά θα ήταν κάτι παραπάνω από εγωιστικό. Μόνο την επαφή με το θείο επιθυμούμε. Μόνο αυτή η επαφή με τον υπόλοιπο άπειρο θεϊκό εαυτός μας μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε το τι σημαίνει θεϊκή βοήθεια.

Μπορούμε λοιπόν μόνοι μας, στην οικία μας, στον προσωπικό βωμός μας να προσφέρουμε ένα κλαδί ελιάς, λίγους σπόρους, ένα λουλούδι, θυμίαμα και να υμνήσουμε τον θεό Ασκληπιό με δικά μας λόγια ή με κάποιον από τους ύμνους που του απηύθυναν οι πρόγονοι μας, όπως τον παρακάτω.

Είθε η επαφή αυτή να ενισχύσει την δικιά μας θεία κοινωνία.
Αυτήν που οι θεοί μας έδωσαν.
Τον ΛΟΓΟ.

Ύμνος προς Ασκληπιό.

'Ιητήρ πάντων, 'Ασκληπιέ,
δέσποτα Παιάν,
θέλγων ανθρώπων πολυαλγέα πήματα νούσων,
ηπιόδωρε, κραταιέ,
μόλοις κατάγων υγίειαν καί παύων νούσους,
χαλεπάς κήρας θανάτοιο,
αυξιθαλής, επίκουρ',
απαλεξίκακ', ολβιόμοιρε,
Φοίβου 'Απόλλωνος κρατερόν θάλος αγλαότιμον,
εχθρέ νόσων,
Υγίειαν έχων σύλλεκτρον αμεμφή,
ελθέ, μάκαρ, σωτήρ,
βιοτής τέλος εσθλόν οπάζων.

Σπονδή (ελαιόλαδο)

Παραθέτουμε κάποιες φωτογραφίες από ατομικές ιεροπραξίες, που τελέστηκαν τις τρεις τελευταίες μέρες σε ιδιωτικούς χώρους  στην Κρήτη. 
                                                              

Σε μια ιεροπραξία, δημόσια ή ιδιωτική, πάντα πρωτεύοντα ρόλο παίζει όχι το θεολόγημα αλλά η πράξις, η επαναλαμβανόμενη τελετουργία η οποία διατηρεί αδιάσπαστη την αόρατη αλυσίδα της ζωής των γενών, η οποία ενώνει το παρελθόν με το μέλλον, τους προγόνους με τους απογόνους και που τελικά αυξάνει την εθνική συνοχή.

Για τον εορτασμό αυτών των ημερών.
Στην θεολογία των Ισημεριών, ο άνθρωπος αντιμετωπίζεται ως τέλεια "εξισωμένος" κατά την λογικότητα και τον συναισθηματικό του κόσμο, άρα απολύτως ικανός για να πραγματοποιήσει βήμα ψυχικής εξέλιξης.

Να έρθει δηλαδή πιο κοντά στη σοφία, στην κυριαρχία της θεάς Αθηνάς στα ανθρώπινα πράγματα.

Ο θνητός άνθρωπος όμως δεν μπορεί να αποκτήσει τίποτα από αυτά αν δεν έχει πρώτα την σωματική δυνατότητα, την υγεία.

Ευχόμαστε ο Θεός Ασκληπιός να είναι αρωγός σε όλους τους εθνικούς της Κρήτης.

                                                                     Χρόνια πολλά!

Τα περιεχόμενα καθώς και οι υπηρεσίες του δικτυακού τόπου yseekritis.gr διατίθενται στους επισκέπτες του για προσωπική χρήση και ενημέρωση και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την έγγραφη άδεια του ΥΣΕΕ Κρήτης. Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά και σύνδεση με το yseekritis.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων του δικτυακού τόπου yseekritis.gr για υβριστικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς. Το ΥΣΕΕ Κρήτης. δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων στις οποίες μπορεί να οδηγούν συνδέσεις από το yseekritis.gr.